Hari ni rajin skit.. Pagi2 tadi anto Aiman pi umah mak then aku ke pasar tani. Last week pegi, n first time beli n kasi Aiman makan buah belimbing. Sedap belimbing dia, manis, kuning n yang penting.. Aiman sangat suka!!
Aku tengok2 ikan, yg jual ikan laut suma cam tak menarik perhatian. Kat gerai ikan darat, ikan gelama ada, tp sepinggan RM10, dlm 8ekor. Macam mahal n lagipun aku xpenah makan pun ikan ni. Takut rasa hanyir plak. Last2 beli ikan lampam.. Actually ikan ni lagila xpenah beli tp sb dia besar, so aku beli sekor, plan nak goreng je.
Bila balik umah mak amik Aiman, baru tau yg rupanya ikan ni biasa orang wat pekasam! Ada banyak gak tulang.. Hmmm.. Ni la orang yang buta ikan, nampak rupa menarik, main beli je. Tapi xpela, aku wat goreng kunyit je. Mak soh goreng garing2.
Tada... Ni lah hasilnya, ikan masih atas kuali. Letak asam keping xmo kasi melekat ikan kat kuali. Alhamdulillah.. cantik ikannya bila dah masak. Xde la melekat2, ilang kepala ke apa.. Rasanya?? Xmakan lagi, tunggu sambahyang dulu. Lagipun baru lepas makan roti goreng kongsi ngan Aiman.
Menu lagi satu, tom yam segera. Pakai perencah maggi je, then letak ayam n udang skit. Malam ni dinner tw kat Saujana Hotel, kat area Ara Damansara. Theme dia Hawaii.. Jangan ada org pakai skirt ngan tempurung kelapa sudah..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
No comments:
Post a Comment