Wednesday, December 10, 2008

Raya Haji - Day 2

Seronok tengok 3 beranak dok memotong daging utk wat rendang. Cik mesti syok sb lama giler dah tak beraya kat Msia.. aku.. hihihi.. tukang amik gambo.
I'm going out.. need to find few stuff for my wedding. Bunga pahar, beg kertas, bakul hantaran, bunga hiasan hantaran. Rasanya kat kl, aku takkan ada masa nak pi kedai beli suma barang ni. Memang target nak beli kat SP pun. Okgak.. mana tau, pattern dia lain skit dari kat kl. Harga.. ada yg mahal, ada yg murah. So yang mahal, kita KIV dulu, bleh beli kat kl. Tak banyak pun, rasanya 90% barang dah setel suma. Adilah la yg rajin meneman n kasi idea.
Lepas abis beli barang utk kawin, pegi TESCO plak..cari ayam utk lunch. Singgah membeli dadih.. yum yum.. Dulu masa kecik2, dadih ni la menjadi minuman kegemaran kitorg bila balik kampung. Dadih jual kat depan pej haiwan, dlm kedai berbentuk replika botol dadih besar. Ala.. lupa nak amik gambo. Yang pasti..sedap..

Petangnya plak.. operasi membuat ketupat. Kerja diketuai org paling pakar.. mak tok!! Raya posa aritu, maktok tempah je. Tp kali ni, buat sendiri. Aku, mak tok, mak n cik. Aku pun bleh gak buat.. suma yg kecik2 n comel2 je. Kejap jadi ketupat jantan.. kejap jadi ketupat betina. Hentam sajalah.. janji jadi ketupat..
Esok raya.. esok raya.. sb raya haji, tak terasa sangat. Mak tih pun tak de. Tp yg lain..suma ada.. my last raya.. maybe lepas ni, ntah dapat ke tak nak rasa kemeriahan sebelum raya kat umah mak tok. Kot2 kena raya kat umah mentua.. huhu..




2 comments:

aMLiNsHaH said...

meriahnya raya haji korg...
raya haji farees utk first time of his life tak de makna koz kitorg raya kat btu jek..

mira edora said...

hehehe.. tula, tahun ni raya haji kira paling lama.ni baru update citer sampai day 2..ada lagi seminggu nieh tak upload citer. takpe.. tahun depan ko raya kat kl, suruh poje pindah kl plak.. ;-)