Monday, July 21, 2008

Stuck @ Mason City.. flight cancel!!

Penatnya.. today we r going back from Clear Lake to LA. Just arrive at hotel around 2am in the morning after long day shopping. Then we decided to pack our staff until morning (of course cannot sleep because if we go to sleep, we might miss the plane!).. kitorg gerak ke airport around 5am sebab flight kol 5.55am. Masa tu sangat berkabus… kabus giler. Memang tak nampak jalan pun. Terfikir gak camne nak boarding tp agak mcm this is normal here and kabus tu akan hilang menjelang siang. Then.. tunggu punya tunggu punya tunggu kat airport, skali diorg umum yg flight cancel. We got flight to catch at 11.30am at Minneapolis utk ke LA. Bandar kecik, tepon teksi, teksi driver tu pun kata tengokla kol brapa dia bangun. Susah payah kitorg cari teksi, limosin la.. Kereta sewa, fully booked. Finally we manage to get kereta sewa dari Toyota dealers. Best.. dapat naik Toyota Cienna (yeah.. kat Malaysia pun tak de keta nih..) Luckily ada Amin n Aishah.. they help us to bring back the car to Mason City. Sorang passenger yg nak kena naik flight pun tumpang kitorg. OTW pi airport (takes 2 hrs), kitorg bantai tido.. memang ngantuk giler.. Sampai airport, beg kitorg plang exceed berat! Hahahaha… terduduk la jugak kitorg kat tepi counter kemas balik beg bagi suma tak xceed 50lbs. Then sangkut plak kat kastam… dia check abis barang2 kitorg. Tp kastam kat sini baik.. n suma ok. Now.. I’m at Quite Area.. melepaskan penat. Sambuil tulis blog ni.. tp tak dapat post lagi. Sini wireless kena bayar so kat hotel baru bleh post kan citer nih.. Our flight kol 5.15.. lagi 2 jam. Nak makan.. jalan2 shopping barang skit.. then tunggu masa utk berlepas… Hope everything will just fine… amin… =)

5 comments:

Anonymous said...

kah kah kah.. padan muker.. orng suro gi buat kijer.. teman client.. bukan gi ngulor-ngulor.. ha ha ha..raserkan lah sbb menyimpang jauh dr plan asal.. anyway it was a very exciting experience.. kui kui kui... it will be a very-very the most memorable 1st oversea trip I ever have with Amirah
-client a.k.a mangsa keaadaan a.k.a innocent victim

adiluz said...

haha..pesal lak user yg jd mangsa keadaan?bukan byk giler ke bershopping?hahaha....

mira edora said...

mangsa keadaan??? hahaha.. yeah.. seronok kan jadi mangsa keadaan.. baru rasa real pi jalan2.. eh.. pi keje.. hahaha..

Anonymous said...

memang pun mangsa keadaan.. citer yang best² jer kat situ.. x citer pun pasal minyak keter abeh.. kena gi umah orang mintak minyak skek... muahahaha..

mira edora said...

hahaha.. minyak keta abis, flight cancel, cari kereta sewa, jalan kaki balik dlm hujan.. hahahahaha.. tu suma yang tak best tp tetap jadi memorable experience..
** mujur tak kena tolak keta jek..