Friday, August 29, 2014

Last day.. bye bye tokwan..

Harini last day hantar Amni kat tokwan. Aiman dah stop balik rumah tokwan lepas skolah awal bulan aritu. Sedih sebenarnya.. pagi tadi masa cakap ngan tokwan pun.. dah sebak. Aku tahu tokwan sayang aiman n amni.. n mungkin dia xjaga sebaik org lain.. tp aku tahu.. xmudah nak jaga anak2 aku ni. Plus ada lg 3 org cucu dia.. plus kekadang tokwan busy siapkan tempahan makanan org lain. Sedih mengenangkan dia dah jaga aiman selama 5tahun.. Amni pun dah 3 tahun.. dari lahir.. lepas pantang.. sampai la masuk sekolah. Nape aku plak yg lebih2 emo ni? Haha.. ntah2 tok wan relex je..

Apapun.. lately mmg tokwan agak sibuk. Cucu tokwan yg muda setahun aiman tu pun.. agak lancang jugak mulutnya. Banyak bahasa2 yg kurang enak kuar dari aiman.. aku rasa dari cucu tokwan. Bila aiman dah duduk rumah mak sebulan ni.. kesian plak kat amni sebab dia je yg kena dok ngan tokwan. Nak plak suma yg tokwan jaga boys.. mujurla ada kawan mak ni.. pengasuh nuha n furqan dulu available untuk jaga amni. Mesti amni akan xbiasa memula.. tp harap2 lepas ni amni lebih terurus la. Aku pun cadang nak arrange supaya aku xyah prepare lunch.. mintak pengasuh masakkan. Maybe aku akan bekalkan kek n roti je ke. 

So lepas ni.. aiman balik skolah akan ke rumah mak. Amni ke rumah 'mama'. Tahun depan nak masukkan amni ke sekolah sama aiman. Maybe first few month sampai kol12.. then sambung sampai kol3. Aku nak kurangkan skit beban mak jaga budak2 ni. Kalu ikutkan hati.. mmg xnak susahkan mak langsung. Tp itula.. mak pun beriya jugak nak tolong jagakan aiman.. nengokkan keadaan aiman masa dijaga tokwan sblm ni. 'Mama' plak nak jaga sorang je.. kalu x bleh hantar amni n aiman skali. 

Fuh.. moga2 dipermudahkanla.. aku rasa bersalah jugak sebab stop tokwan.. tp harapnya dapat membawa lebih banyak kebaikan untuk aiman n amni...


Sent from Samsung Mobile


This message has been scanned for malware by Websense. www.websense.com

No comments: